Pentru ce avem nevoie de ajutorul tău

Pentru o viață mai bună ce poate fi influențată de tine

Pe tot parcursul anului școlar, echipa de voluntari a asociației Favor își dedică o parte din timpul lor liber copiilor de la Centrul de zi Curcubeu, oferindu-le sprijin și îndrumare în rezolvarea temelor.

Dragostea fiecărui voluntar în parte oferită copiilor, de fiecare dată  când se revăd,  întărește și mai mult ideea că ei nu sunt doar  simpli adolescenți care vin să îi ajute la teme, ci sunt persoanele în care  pot avea încredere și cărora le pot spune orice problema pe care o au.

Relația copil-voluntar este una foarte strâns-legată. Copii simt bunătatea și entuziasmul pe care voluntarii îl au atunci când vin la ei, oferindu-le în schimb zâmbetul cald și toată iubirea lor.

Cu ajutorul cunoștințelor acumulate în clasele precedente și nu numai, voluntarii stau la dispoziția fiecărui copil, ori de câte ori este nevoie. Pe lângă sprijinul oferit copiilor la teme, aceștia  pregătesc săptămânal câte un subiect educativ,  pe baza căruia pornesc o discuție alături de copii în scopul înmagazinării acestora de informații noi și interesante.

Prin participarea în activitățile conduse de voluntari, ca ”Trecut, prezent, viitor”, ”Motivație” și „Încrederea în sine”, copiii dezvoltă atitudini și perspective sănătoase într-un mod foarte plăcut lor.

Temele și lucrurile legate de școală sunt uitate vinerea, atunci când, copii au oportunitatea de a petrece și altfel de timp frumos alături de voluntarii lor preferați. Astfel, prin diferite jocuri, atât de interior cât și prin cele de exterior, din curtea centrului, copii se bucură și profită de fiecare moment frumos. 

    Înscrie-te să primești noutățile noastre

    Înscrie-te ca să fii la curent cu munca noastră de la Centrul Curcubeu.