Cine suntem

Centrul Curcubeu oferă educație de calitate fără plată copiilor nevoiași

Înființat de Asociația FAVOR în 2012, Centrul Curcubeu din Mărăști, com. Filipeni oferă educație de calitate fără plată copiilor nevoiași din trei sate.
Centrul Curcubeu oferă “un curcubeu de speranța” și soluții pozitive pentru a combate un ciclu al lipsei de educație și al sărăciei adânc înrădăcinat. Meditații de remediere educațională, întărire pozitivă a posibilităților pe care educație le poate furniza și insuflarea de încredere, determinare și respect de sine sunt punctele centrale ale programului.

Cum putem ajuta?

Binefacere prin Sprijin Material

text text

Binefacere prin Încurajare

text text text

Binefacere prin Iubire

texte

Utilitatea Centrului Curcubeu

Metodele educaționale progresive, nonformale contribuie eficient la aptitudinile sociale și dezvoltarea personală a copiilor, făcând în același timp învățatul distractiv. FAVOR crede cu tărie că dacă acestor copii le sunt oferite aptitudinile necesare, viziune și oportunități, aceștia pot reuși în viața, și pot continua prin a aduce o contribuție pozitiva lumii.

Programele Asociaţiei FAVOR sunt proiectate pentru a combate abandonul școlar timpuriu al tineretului dezavantajat din punct de vedere socio-economic din mediul rural. Unii factori principali care contribuie la abandonul școlar timpuri al copiilor sunt lipsa suportului parental, lipsa nevoilor materiale de bază și conflictul familial.

La Centrul Curcubeu, copiilor le sunt acoperite mare parte din nevoile materiale, incluzând mâncarea, îmbrăcămintea și rechizitele. Ei primesc de asemenea foarte multă încurajare și suport emoțional, care îi ajută să creadă în abilitatea lor de a depăși provocări.

Nu în ultimul rând, atmosfera iubitoare constantă din Centru, unde mulți dintre copii simt că fac parte dintr-o familie, ajută la vindecarea multora dintre rănile lor emoționale.

La Centru Curcubeu, o atenţie sporită este oferită studiilor școlare. Majoritatea copiilor care frecventează centrul erau foarte în urmă din punct de vedere școlar pentru vârsta lor când au venit la Centru. Mulţi dintre ei erau analfabeţi. Cu multă atenţie individualizată, multă încurajare și metode de predare progresive, toţi au reușit să înveţe. Unii s-au ridicat în topul claselor lor.

Implică-te ca voluntar

Fiecare voluntar pasionat de copii este un sprijin fantastic în devenirea acestor copii. El ajută la readucerea viselor acasă pentru copiii cu care se implică.

Meet Our Volunteers

Recomandări