La sfărşitul acestui proiect, în 2018, o strategie de tineret cuprinzătoare care se adresează nevoilor tinerilor din zonă a fost formulată de echipa de lucru şi prezentată de Consiliul Judeţean.
AGORA Tinerilor
La sfărşitul acestui proiect, în 2018, o strategie de tineret cuprinzătoare care se adresează nevoilor tinerilor din zonă a fost formulată de echipa de lucru şi prezentată de Consiliul Judeţean.
Strategia de tineret
Strategiei de tineret realizată de organizațiile nonguvernamentale din județ, cu participarea a peste 1300 de tineri, reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale, antreprenori și reprezentanți din instituții publice și din învățământ. Rezultatul a peste 35 de consultări, întâlniri de lucru și alte evenimente, cu un număr total de mai bine de 1300 participanți din 79 de localități, Strategia de Tineret a Județului Bacău a ajuns zilele trecute în Consiliul Județean.
Documentul evidențiază care sunt nevoile și prioritățile tinerilor din județul Bacău având la bază atât rezultatul unui amplu proces de consultare, cât și o analiză detaliată privind evoluția demografică, educația și sănătatea tinerilor din județ. Strategia urmează să fie supusă dezbaterii publice și votului consilierilor în următoarea perioadă. Aceasta este unul dintre rezultatele proiectului „Tineri Activi pentru Bacău”, implementat de organizațiile Romanian Youth Movement for Democracy, Asociația Favor, Există o Șansă, E Class și Be Great, prin programul european de tineret Erasmus +, Acțiunea Cheie 3 – Dialog structurat.
Documentul poate fi descărcat de AICI:
Strategia de tineret este rezultatul unui efort comun depus de multe organizații și instituții din județul Bacău. Acestea au arătat o largă disponibilitate în participarea la întâlnirile de lucru și oferirea de informații, precum și de a împărtăși experiența, expertiza și planurile de viitor pentru a ne ajuta să trasăm care sunt principalele direcții de dezvoltare de care au nevoie tinerii.
Organizațiile nonguvernamentale care au contribuit la realizarea strategiei: Romanian Youth Movement for Democracy, Asociația Favor, Asociatia „Exista o Sansa”, Be Great Romania, Asociația @E-CLASS, Armata Salvării Bacău, Surf the Earth Project – STEP, Asociația Acțiune și Resurse pentru Comunitate, Asociația Surzilor Bacău, Valoare Plus, Asociatia Happy Life Bacau, Next Move, Asociatia Tholus, Trust Orfelinat Ungureni, Centrul Daniel, Centrul European pentru Strategii Durabile, Centrul Regional de Ecologie Bacau, Insula Cercetașilor, Bacău, BACĂU Consiliul Tinerilor Instituționalizați, Federația Tinerilor din Bacău, Fundatia Comunitara Bacau, Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC), Fundatia YANA, Liga Studenteasca Bacau, SOS Satele Copiilor Hemeius, AICR – Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă;
Instituții participante la consultări: Consiliul Judetean Bacau, Directia Judeteana Pentru Sport Si Tineret Bacau, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bacău, Direcția Județeană de Evidența a Persoanelor (DJEP) Bacău, D.G.A.S.P.C Bacau, Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău, Direcția Județeană pentru Cultură (DJC) Bacău, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Bacău, Direcția de Sănătate Publică Bacău, Palatul Copiilor Bacau, Agenția Națională Antidrog Bacău, Teatrul Municipal Bacovia
La acestea se adaugă și:
Mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea Strategiei, însă credem că documentul este inutil dacă ideile regăsite în el nu sunt puse și în practică. De aceea, evenimentele de consultare trebuie continuate, iar prioritățile asumate prin strategie urmărite și implementate atât de ONG-uri, cât și de instituțiile private și publice de la nivel local și județean.