O metodă foarte eficientă de livrare a bunurilor la persoanele care au nevoie de ele este ceea ce noi numim un „Free Store”. Alegem o comunitate cu multe familii nevoiașe, pregătim o cantitate mare de lucruri necesare pentru toate vârstele și pregătim un magazin fără plată de o zi într-o școală sau alt spaţiu mare. Persoanele nevoiașe sunt invitate să intre, câțiva o dată, și să aleagă lucruri pentru familiile lor. De-a lungul anilor, am organizat zeci de Free Store-uri în multe orașe și sate diferite.

Frunteşti Free Store

Această şcoală din Frunteşti a fost locaţia câtorva dintre programele noastre de şcoală de vacanţă de-a lungul anilor. Cunoaştem mulţi copii din zona Frunteşti / Valea Boţului şi le-am ajutat familiile din când în când. O parte din copiii mai mari ne-au ajutat să aranjăm lucrurile pentru acest Free Store, echipa fiind în mare parte de la Centrul Curcubeu. Peste 200 de persoane au fost servite în această frumoasă zi de vară.

Petreşti Iulie 2016 - Free Store

Aceasta a fost prima noastră vizită în satul Petreşti, în comuna Pânceşti. Distribuţia noastră Free Store a fost foarte bine organizată de reprezentanţii locali ai comunităţii de rromi. Deşi nu au fost mese pe care să putem aşeza bunurile, toată lumea a reuşit să-şi găsească multe lucruri bune. Copiii au fost încântaţi cel mai mult de jucării!

Roşiori Free Store - Octombrie 2017

Era o zi frumoasă de toamnă în Roşiori, un sat la aproape 25km de Bacău, când am ajuns cu o dubă mare plină de îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării, lenjerie şi alte obiecte pentru a fi date copiilor nevoiaşi şi familiilor lor.

Cu ajutorul a două profesoare minunate şi al echipei noastre de tineri voluntari, am pregătit Free Store-ul într-o sală de clasă frumos aranjată şi în holul alăturat.

Alina şi Alisa şi-au dedicat sâmbăta pentru ai ajuta pe alţii la Free Store împreună cu voluntarii Mădălina, Cris şi Cristina.

Cei care aveau căruţe au ajutat la căratul bunurilor pentru vecini.

O atmosferă veselă a domnit pe toată durata zilei. Mulţi oameni şi-au exprimat mulţumirea din suflet pentru ceea ce au primit şi pentru efortul depus. În total, 50 de familii au beneficiat de aceasta distribuţie! Mulţumirile noastre sincere tuturor celor care au ajutat la realizarea ei!

    Înscrie-te să primești noutățile noastre

    Înscrie-te ca să fii la curent cu munca noastră de la Centrul Curcubeu.