Mii de copii din județul Bacău trăiesc într-o sărăcie abjectă, lipsită chiar de cele mai de bază dintre conforturi. De multe ori înghesuiți în case minuscule din chirpici, în comunități rurale izolate, fără apă curentă sau prea multă speranță pentru viitor, acești copii au căzut în golurile lăsate de re-organizarea post-comunistă a României.

Voluntarii FAVOR au vizitat sute dintre aceste gospodării aflate în situații critice de risc. Cu ajutorul departamentului local de Protecție a Copilului și al asistenților sociali, identificăm cele mai nevoiașe situații. Pachetele de ajutor sunt create cu grijă în baza informațiilor detaliate ca să putem acoperi nevoile specifice fiecărei familii. Aceste pachete includ de obicei alimente, îmbrăcăminte, așternuturi, rechizite, articole de igienă, jucării și articole pentru bebeluși. Consilierea, rugăciunea și vizitele de follow-up joacă de asemenea un rol important în vizitele acestor familii. Pe lângă ajutorul material, voluntarii FAVOR încercă să ofere speranță și încurajare celor care au atât de puțin.

Distribuție de ajutoare – Primăvara 2018

În mai, bunul nostru prieten Kai Arnold, care este în mare parte responsabil de organizarea şi trimiterea ajutoarelor pe care le primim în fiecare an, a petrcut câteva săptămâni cu noi în Bacău, împreună cu draga sa fiică Luci. Pe lângă faptul că au petrecut o mare parte a timpului alături de copiii de la Centrul Curcubeu, Kai şi Luci au ajutat de asemenea la livrarea de ajutoare la zeci de familii sărace din satele izolate din jurul judeţului. Echipa a întâmpinat multe greutăți, a auzit câteva povești sfâșietoare și a văzut câteva privelişti foarte triste în aceste zile lungi de muncă. Dar totodată au reuşit să încurajeze mulţi oameni, ducând ajutoarele atât de necesare şi primind multe zâmbete ca recompensă.

Ajutor pentru familiile din Motoşeni

În aceste sate, foarte departe de oraş, de oportunităţi de muncă şi licee, familiile se confruntă cu multe încercări. Echipa FAVOR a livrat două maşini pline cu mâncare, îmbrăcăminte, jucării şi altele oamenilor aflaţi la nevoie. Aşa cum puteţi vedea, ajutorul a fost foarte bine venit!

    Înscrie-te să primești noutățile noastre

    Înscrie-te ca să fii la curent cu munca noastră de la Centrul Curcubeu.